Zoradiť tovar podľa:
FRITÉZY ELEKTRICKÉ
Fritéza je šikovnou pomocníčkou do vašej prevádzky na prípravu hranoliek, vyprážanie mäsa a mnoho ďalšieho. Elektrické fritézy sú ľahko prenosné a v reštauráciách veľmi obľúbené, keďže strácajú trochu menej tepla ako tie plynové, pretože ich vykurovacie telesá sú ponorené v oleji a medzi cyklami vyprážania dokážu rýchlejšie opätovne zvýšiť teplotu.
Na čo slúžia „studené zóny fritéz?
Počuli ste už o „studených zónach na dne fritovacej nádoby? Reč je o mieste, kde sa usádzajú najväčšie častice potravín a vďaka nižšej teplote nedôjde k prepáleniu a tým zmene chuti oleja. Fritovacie nádoby s rúrkovitými vykurovacími telesami, ktoré sa nachádzajú mierne nad dnom nádoby, poskytujú bohatý priestor pre chladnejšie časti oleja s omrvinkami. Ak má fritéza vonkajší zdroj tepla, síce sa ľahšie čistí, no väčšinou ponúka menšiu „studenú zónu, a tak kúsky jedla, ktoré klesnú na dno sa s veľkou pravdepodobnosťou rýchlo prepália.
Použitý olej z fritézy však nemusíte hneď vylievať. Použitie filtračného zariadenia vám môže pomôcť ušetriť a olej opäť použiť.