Nerezové hrnce, kastróly a panvice nemôžu chýbať v žiadnej kuchyni, či v tej domácej, alebo profesionálnej. Hrnce určené do profesionálnej gastronómie sa vyznačujú predovšetkým svojou robustnosťou, konštrukciou a použiteľnosťou na rôzne typy varných dosiek.
Okrem hrncov sa na varenie používajú takisto kastróly (ktoré sú plytšie a širšie) a rajnice (tie majú menší priemer s rúčkou).
Vzhľadom k širokému použitiu panvíc existujú rôzne druhy, ktoré sa odlišujú povrchom (materiálom) a potom svojím špecifickým určením. Na trhu sú panvice oceľové, zliatinové, teflónové, keramické, smaltované, nerezové, titánové.
Na špecifické použitie sa používajú panvice na steaky, na ryby, na paelu, wok panvice, na volské oká, na lievance, na palacinky a iné.