Nerezovú oceľ kuchári milujú nielen kvôli jej chladnému dizajnu ale predovšetkým pre jej stabilitu, trvanlivosť a nezničiteľnosť. Práve vďaka týmto atribútom sú dnešné profesionálne kuchyne a komerčné vybavenie z veľkej časti vybavené nábytkom z nehrdzavejúcej ocele. S optimálnym prispôsobením priestorových podmienok sa vytvára dostatok pracovných plôch na spracovanie a skladovanie potravín. Tento gastro nábytok samozrejme neslúži len na potraviny, ale aj na uskladnenie kuchynského inventáru. Vďaka funkčnosti, trvanlivosti a tepelnej odolnosti je nábytok z nehrdzavejúcej ocele jasnou voľbou pre akúkoľvek komerčnú kuchyňu.
Kuchynské pracovné stoly sú najdôležitejším nábytkom v každej kuchyni. Práve pri nich každý kuchár vyžaduje špičkovú kvalitu v podobe odolnosti a trvácnosti. Je dôležité aby sa pracovné stoly nepoškodili pri narábaní s nožmi, tĺčikmi či inými nástrojmi a zachovali si svoju rovnú plochu.
Pracovný stôl v kuchyni je taktiež namáhaný pôsobením rôznych tekutín, či už vody, kyslých štiav z potravín alebo dezinfekčných prostriedkov. V takom prípade môžu priestory na prípravu jedla hrdzavieť. Práve preto je použitie nerezového nábytku jednou z najlepších možností.
Okrem toho, pracovné stoly vybavené policami a zásuvkami zabezpečujú efektívne usporiadanie skladovacích priestorov v kuchyni. Umožňujú personálu mať všetky potrebné komponenty a nástroje na varenie a servírovanie jedál na dosah ruky.
Drezy na umývanie sú veľmi užitočnými pomocníkmi každej kuchyne. Drezy z nerezovej ocele sú odolné a hygienicky nezávadné. Nemusíte sa teda báť, že by nejakým spôsobom znehodnotili chuť alebo farbu potravín.
Pri nerezových drezoch je výhodou aj to, že existuje mnoho variant vyhotovenia. Či už sú to jednodielne drezy alebo dvojdielne drezy s odkvapom, s pridanou vaničkou alebo rohové drezy.
Skladovacie priestory nemusia byť len pod pracovnými stolmi. Nástenné police a skrinky, regály a odkvapkávače na riad skvelo dotvárajú celkový dizajn kuchyne. Tento gastro nábytok predstavuje vhodné miesta na skladovanie nástrojov, kuchynských strojov, riadov a iného kuchynského inventáru ako sú boxy, cedidlá, brúsky na nože, varechy či panvice.
Komerčné prevádzky môžu taktiež využiť pojazdné vozíky na taniere, plechy, gastronádoby, tácky či príbory a iné. Sú skvelým doplnkom do kuchyne pre lepšiu manipuláciu s inventárom ale vedia poslúžiť aj pre krátkodobé skladovanie, či pri naskladňovaní tovaru.
Osobitnou kategóriou sú servírovacie vozíky s policami, ktoré prepravia jedlo z kuchyne rovno k zákazníkovi. Takéto vozíky alebo zásobníky sa hodia aj do fast food prevádzok, kde môžu slúžiť na odkladanie táciek a riadov po dojedení.