Nezamýšľate sa veľmi nad servisom vašich gastro zariadení a ani neviete ako fungujú? Pamätajte, neistota znamená riziko, a práve zanedbávanie gastro servisu môže pre vás z hospodárskeho hľadiska predstavovať veľmi veľké riziko! V prípade pokazeného zariadenia vás oprava od elektrikára, plynára, vodoinštalatéra, či revízneho technika totiž stojí značne viac než pravidelná kontrola od špecializovanej firmy. O výmene nefunkčného zariadenia a kúpe nového ani nehovoriac. Aby ste predišli takémuto riziku, zvoľte radšej prevenciu a udržiavanie životnosti vašich gastro zariadení po čo najdlhšiu dobu ako to je len možné.
Gastronomický servis ponúkajú samotné gastro predajne s kuchynskými zariadeniami. Tieto podniky zabezpečujú pre svojich klientov kvalifikované služby od svojich vyškolených zamestnancov, ktorí sa špecializujú na konkrétnu problematiku. Ide o škálu niekoľkých profesií, medzi ktorými sú napríklad návrhári, montéri, elektrikári, vodoinštalatéri a ďalší.
Medzi prvými službami, ktoré takéto predajne ponúkajú je samozrejme pomoc s návrhom kuchyne a výberom gastro zariadení. Kuchyňa predsa musí mať špičkovú infraštruktúru a logistické miesta v nej musia byť čo najlepšie dostupné. Skúsení gastro odborníci vám poradia kde umiestniť regále, drezy, pracovné stoly, chladničky a mrazničky a ďalší gastro nábytok a zariadenia tak, aby neprekážali zamestnancom v práci a aby čo najefektívnejšie plnili svoje úlohy.
Po návrhu, výbere a dodaní zariadení nasleduje ich montáž. Montáž od predajcu je väčšinou výhodnejšia, pretože je spojená so zabezpečením montážneho materiálu za zvýhodnenú cenu než keby ste hľadali služby od tretej osoby. Veľa firiem v tejto oblasti vám určite príde v ústrety a vykonajú montáže tak, aby neovplyvnili chod vašej prevádzky. Teda vykonajú montáž aj v neštandardných časoch ako sú ranné hodiny, sviatky, či voľná. Samozrejme, montáž je sprevádzaná aj školením. Špecialista vašim zamestnancom vysvetlí ako dané zariadenie používať, ako sa oň starať a ako opraviť menšie poruchy.
Medzi ďalšie služby v rámci gastro servisu patria aj záručný a pozáručný servis a náhradné diely. Podmienkou však je dodržiavať pravidlá preventívnej periodickej prehliadky a údržby vašich gastro zariadení. Na mnohé gastro zariadenia, menšie stolné spotrebiče ako sú mixéry a krájače zeleniny a nábytok býva niekoľkoročná záruka a v prípade poruchy alebo nefunkčnosti vám predajca určite pomôže. Buď sa jedná o opravu alebo náhradu poškodených dielov, prípadne pri určitých podmienkach aj o náhradu celého gastro zariadenia v hodnote tisícok eur.
Výhodami gastro servisu je samozrejme úspora nákladov na opravy a eliminovanie rizika v budúcnosti. Ak totiž nemáte gastro servis, môže sa vám stať napríklad to, že kvôli vyradeniu strategického zariadenia budete musieť odstaviť celú prevádzku - čo okrem straty tržieb môže zničiť aj vašu dobrú povesť. Ďalším rizikom je, ak sa vám porúchajú napr. chladiace a mraziace boxy, kedy je riziko vyradenia cenných zásob, ako je napríklad drahé mäso, či iné potraviny. Zle skladované alebo zle pripravené jedlo sa môže preniesť aj do právneho rozsahu. Bezpečnosť potravín je prvoradá a za zdraviu škodlivé jedlo pre vašich zákazníkov môžete dostať mastnú pokutu.
Pravidelná údržba vám zaručí dlhšiu životnosť zariadení, a tak nemusíte kupovať nové za viac peňazí. Nakoniec, v situácii, že by ste aj tak chceli alebo potrebovali kúpiť nové gastro zariadenia, tie použité môžete stále predať za relatívne dobrú sumu.
Servis má výhody aj z účtovníckeho hľadiska. Náklady na údržbu si môžete započítať do výdavkov.
Za účelom poskytovania tých najlepších služieb zákazníkom zabezpečujeme úplný gastro servis. Okrem realizácie zákaziek a montáže gastrozariadení poskytujeme aj záručný a pozáručný servis, preventívne periodické prehliadky a tiež možnosť uzatvorenia dlhodobej servisnej zmluvy.