Kde bolo tam bolo, v krajine olív, filozofie, demokracie a v neposlednom rade i chutného jedla vznikol pravdepodobne v 60. rokoch jeden z najikonickejších šalátov - grécky šalát... Viac informácií tu.
Flambovanie nemusí byť len súčasťou kuchárskych šou v televízii či praktík profesionálnych šéfkuchárov a zaslúži si pozornosť aj od amatérskych kuchárov... Viac informácií tu.
Ak je jedno jedlo, ktoré je zdravé, má nespočetne veľa benefitov pre vaše telo a je jedným z najviac variabilných jedál... Viac informácií tu.
Napriek tomu, že za ideálneho spoločníka k jedlám je zvyčajne považované víno, je stále viac ľudí, ktorí začínajú prejavovať záujem o to, ako párovať pivo s rôznymi druhmi pokrmov... Viac informácií tu.
V posledných rokoch sme svedkami pozoruhodnej transformácie v gastronomickom svete a nástupu novej éry v gastronómii... Viac informácií tu.
S týmito 10 pravidlami sa stanete odborníkmi na grilovanie... Viac informácií tu.
Tofu je populárna potravina pochádzajúca z Ázie, ktorá sa v posledných rokoch stala obľúbenou aj u nás, najprv predovšetkým medzi vegeteriánmi... Viac informácií tu.
Otázka ochrany životného prostredia a udržateľnosti sa v dnešnej dobe dostáva čoraz viac do popredia... Viac informácií tu.
Hovorí sa, že v jednoduchosti je krása. To však neznamená, že by vaše menu malo obsahovať len názvy jedál a ich cenu... Viac informácií tu.
Vidieť šéfkuchára pri práci a príprave jedla môže byť pre vašich zákazníkov skutočným zážitkom. Keď sa k tomu pridajú ešte aj plamene a... Viac informácií tu.
Pri práci v gastro prevádzke sa denne stretávate s rôznymi materiálmi a povrchmi, ktoré si vyžadujú špeciálnu starostlivosť. Viac informácií tu.
Väčšina hostí prichádzajúcich do akejkoľvek reštaurácie vyžaduje a očakáva niekoľko vecí... Viac informácií tu.
Mnohí ľudia si neuvedomujú, že správne zvolené víno dokáže posunúť gurmánsky zážitok na vyšší level... Viac informácií tu.
Dnes už pizzu pozná každý z nás a radi si na nej občas pochutíme. Vedeli ste však, že existuje niekoľko typov talianskej pizze?... Viac informácií tu.
Prichádzajú sviatky a s nimi aj pokojnejšia atmosféra a menej hektické dni vo vašej prevádzke. .... Viac informácií tu.
Pri návšteve reštaurácie je pre zákazníkov kvalita a čerstvosť potravín najdôležitejším faktorom, ktorý ovplyvní, či sa do daného podniku opäť vrátia.... Viac informácií tu.
Čoraz väčšie množstvo ľudí kladie dôraz na výber zdravých a vyvážených jedál... Viac informácií tu.
Zmrzlina je obľúbenou osviežujúcou pochúťkou takmer každého z nás počas teplých letných mesiacov. Viac informácií tu.
Začalo sa nám vyjasňovať, jar sa blíži a hneď za ňou teplé leto. To znamená, že veľa stánkov so zmrzlinou sa pripravuje na svoju sezónu, chystajú nové príchute a produkty. Viac informácií tu.
Nerezovú oceľ kuchári milujú nielen kvôli jej chladnému dizajnu ale predovšetkým pre jej stabilitu, trvanlivosť a nezničiteľnosť. Viac informácií tu.
Večná otázka zákazníkov – aké víno sa hodí k nášmu jedlu? Táto otázka vie rozhodiť nie jedného čašníka v pohostinných podnikoch. Viac informácií tu.
Pri otvorení komerčnej stravovacej prevádzky si treba poriadne porozmýšľať, na akej peci či rúre budete vaše pochutiny pripravovať. Každá z nich má iné vlastnosti, špecializáciu a svoje výhody a nevýhody. Viac informácií tu.
Otvorenie úspešnej pekárne alebo cukrárne si vyžaduje investíciu do vysoko kvalitného zariadenia na prípravu pečiva a zákuskov, ich pečenie a servírovanie. Viac informácií tu.
Dobre prevádzkovaná reštaurácia alebo iná gastro prevádzka musí udržiavať maximálnu čistotu a vytvárať bezpečné prostredie pre prípravu a skladovanie potravín. Viac informácií tu.
Nezamýšľate sa veľmi nad servisom vašich gastro zariadení a ani neviete ako fungujú? Pamätajte, neistota znamená riziko, a práve zanedbávanie gastro servisu môže pre vás z hospodárskeho hľadiska predstavovať veľmi veľké riziko! Viac informácií tu.
So začiatkom leta prichádza aj čas otvorených terás. Tie so sebou prinášajú chuť sviežeho piva a vôňu grilovaných pochúťok. Pre reštaurácie a pohostinstvá však začína práca, pretože si musia pripraviť vonkajší priestor, kde musia umiestniť miesta na sedenie, pečenie alebo taký výčap. Viac informácií tu.
Jednou z najväčších investícií do otvorenia novej reštaurácie je nepochybne kuchyňa. Komerčná kuchyňa potrebuje kvalitné vybavenie. Viac informácií tu.
Klasický americký šalát všetci poznáme. Čo však jeho luxusnejšia verzia? Áno, steakové mäso nie je práve najlacnejší špás. Vo vašej ponuke však určite zažiari! Viac informácií tu.
K Vianociam neodmysliteľne patrí aj pečenie rôznych druhov koláčov a dezertov. Ako docieliť, aby chutili tak ako od babičky? Poradíme vám. Viac informácií tu.
K jeseni neodmysliteľne patria aj sýte a hrejivé krémové polievky, ktoré by nemali chýbať v domácom aj reštauračnom menu. Inšpirujte sa našimi tipmi a zabodujte! Viac informácií tu.
Poznáte Budhovu misku? Je to miska plná zdravia a farieb, ktorá poteší vegánov, vegetariánov aj mäsožravcov. Viete, z čoho sa toto jedlo skladá a prečo by nemalo chýbať v modernom jedálničku, ako aj v menu bistier či reštaurácií? Viac informácií tu.
Cestoviny sú obľúbeným jedlom všetkých vekových kategórií. Ako ich pripraviť tak, aby boli gastronomickým zážitkom? Skúste ich pripraviť domáce. Vieme, ako na to. Viac informácií tu.
Zmrzlina je obľúbenou pochúťkou malých aj veľkých. Ak ste považovali jej prípravu za komplikovanú, ste na omyle. Viete, ako na to? Inšpirujte sa našimi tipmi. Viac informácií tu.
Pripraviť lahodný a šťavnatý steak je veda. Prinášame tipy, ako dosiahnete nezabudnuteľnú chuť, vďaka ktorej sa k vám budú zákazníci neustále vracať. Viac informácií tu.
Opatrenia v súvislosti s koronavírusom ovplyvnili aj fungovanie v gastroprevádzkach. Na čo si dať pozor a ako toto neľahké obdobie zvládnuť? Viac informácií tu.
Smoothies sú skvelým spôsobom, ako v súčasnosti posilniť imunitu a dopriať telu potrebné živiny a vitamíny. Viete, aké sú zásady jeho prípravy? Viac informácií tu.
Štýlovo zariadená kaviareň nestačí. Zákazník si z nej odnesie pozitívny zážitok najmä vďaka chuti a kvalite jedál a nápojov. Viete, na čo myslieť pri otvorení kaviarne?Viac informácií tu.
Bistro patrí medzi najobľúbenejšie typy reštauračných zariadení súčasnosti. Viete, čo všetko potrebujete na to, aby ste si otvorili úspešnú a funkčnú prevádzku tohto typu? Viac informácií tu.
Oslavy nového roku sa nezaobídu bez chutného jedla. Okrem neho však treba myslieť aj na niekoľko detailov, vďaka ktorým bude catering naozaj dokonalý. Viete, ako na to? Viac informácií tu.
Trhy sú neodmysliteľnou súčasťou predvianočného obdobia. Konkurencia však býva vysoká. Viete, ako sa od nej odlíšiť a získať si verných a spokojných zákazníkov? Viac informácií tu.
Pizza patrí medzi najobľúbenejšie jedlá na svete. Ako ju však pripraviť a naservírovať tak, aby chutila ako v talianskej reštaurácii? Prečítajte si naše tipy.. Viac informácií tu.
Food truck biznis sa v súčasnosti teší veľkej popularite. Rozmýšľate nad otvorením vlastnej prevádzky tohto typu? Zistite, čo všetko okrem nápadu potrebujete vedieť. Viac informácií tu.