Turbopec je malá kompaktná rúra, v ktorej prúdi horúci vzduch vysokou rýchlosťou cez špeciálne deflektory, aby sa jedlo celkovo a rýchlo prehrialo či zapieklo.
Teplota vo vnútri môže dosahovať až 300°C!
Modely značiek ako Merychef, Turbochef, Atollspeed či Menumaster majú dokonca pre ešte rýchlejší ohrev zabudovaný v sebe pomocný mikrovlnný ohrev (jeden alebo dva magnetrony)
Výhodou je rýchlosť ohrevu alebo zapečenia do 1-3 minút, nevýhodou je vyššia obstarávacia cena a vyšší ištalovaný príkon (zvyčajne okolo 6kW/400V). Menej výkonné modely (na 230V) sú potom vačšinou bez mikrovĺn.
Turbo pece si nemýľte s minikonvektomatami či konvektomatami. Tieto dosahujú nižšie teploty, majú nižšie otáčky ventilátora a funkciu parného režimu na regeneráciu jedál. Časovo sú ale pomalšie rádovo v minútach.
Od sandwichov, zapečených bagiet, wrapov, pizzy, pinsy až po predsmažené polotovary typu hranolky, nugetky či stripsy. Zapiecť viete aj zeleninu, tenké plátky mäsa alebo syr. Záleží na nastavení a Vašej fantázii. Zohriať koláčik ku káve je samozrejme ten najmenší problém.
Turbopec si nájde uplatnenie v širokom poli prevádzok.
Nie je určená iba na hlavnú výrobnú činnost v priebehu dňa, ale aj po tom, čo hlavný kuchár už odišiel po smene domov, ale prevádzka je stále plná zákazníkov čo by si dali k drinkom niečo malé pod zub.
Jednoduché ovládanie zvládne každá obsluha a s predpripravenými pokrmami či hotovými polotovarmi to nie je žiadny problém.
Ide len o Vás, ako využijete potenciál svojej prevádzky tým, že uspokojíte svojich zákazníkov a odlíšite sa tak od konkurencie. Netreba riešiť donášku jedál od externých spoločností, keď si viete jedlo jednoducho pripraviť sami a s Vaším ziskom.
Na čo si dať pozor pri výbere turbopece?
Pýtajte sa na vnútorný rozmer pece, celkový rozmer pece a elektrické pripojenie.
Prajeme Vám radosť a chuť z pripravovaných pokmov 😊