MIBRASA je elegantná kombinácia grilu a rúry v jednom zariadení.
Kvalita spracovania, robustnosť a flexibilita predurčujú toto zariadenie pre náročný HoReCa sektor. Funguje 100% na drevenom uhlí, z čoho získavajú pokrmy nezameniteľnú chuť, vôňu a šťavnatosť.
Pracovná teplota v rozmedzí 250 – 300°C zaručí dostatočnú rýchlosť prípravy pokrmov (až o 35% rýchlejšie ako pri otvorenom grile). Tým pádom aj spotreba uhlia je výrazne nižšia (až o 40%).
Výsledkom je rýchla príprava pokrmov a zachovanie ich štruktúry, šťavnatosti a chuti, atribúty ktoré reštauratérovi umožnia odlíšiť sa od konkurencie v kvalite a rýchlosti.
Mibrasa gril možno využiť v príprave tradičnej kuchyne na prípravu všetkých druhov mäsových pokrmov (kuracie, hovädzie, zverina, hamburgery…). Použitím grilu a originálneho riadu špeciálne navrhnutého od výrobcu je možné pripravovať sofistikované pokrmy ideálne pre reštaurácie ala carte napr. vajcia, ryžu, zeleninu, morské plody, ryby aj dezerty podobne ako najlepšie reštaurácie sveta, ktoré Mibrasa tiež používajú!
Na výber sú modely podľa kapacity jedál:
Veľkosť 75 je ideálna pre snack bary na umiestnenie na pult a tiež do malých barov a reštaurácií.
Ďalšie veľkosti 110 a 160 sú vhodné pre všetky druhy reštaurácií a hotely. Výber závisí na kapacite zariadenia. Veľkosť 75 sa tiež hodí pre catering. K dispozícii je tiež celá rada originálnych doplnkov.
Dizajn je takisto dôležitou súčasťou zariadenia, čo zvyšuje atraktivitu umiestnenia zariadenia v otvorenej kuchyni. Na výber je rôzne farebné prevedenie dvierok.
Pri používaní originálneho uhlia Mibrasa pochádzajúceho zo Španielska je veľmi malý odpad popola. Popol se navyše ukladá do zásobníka, ktorý je umiestnený v uzavretej spodnej skrinke a jeho vyčistenie je časovo nenáročné. Originálne uhlie dodáva grilu vysokú výhrevnosť, nízku iskrivosť a originálnu arómu.
Výhodou Mibrasa grilu je možnosť jeho umiestnenia priamo v kuchyni pod digestorom. Má vstavaný ventilačný systém pre reguláciu teploty. Ďalším príslušenstvom je zachytávač iskier, (ktorý zaručí, že sa zbytky iskier nedostanú do ventilačného zariadenia) a prerušovač ťahu, (ktorý zníži teplotu vychádzajúcu zo zachytávača iskier a umožní, aby spaliny vstúpily do ventilácie adekvátnym spôsobom, bez akýchkoľvek turbulencií). Priemer otvoru do ventilácie by mal byť minimálne 30 cm. Sila extrakcie sa odvíja od modelu.