Cook&Chill systém je plánovaný postup prípravy jedál v cykle. Hlavnou výhodou tohoto systému je úspora času, organizácia práce v kuchyni, menej odpadu, vyššie zisky a chutný produkt pripravený k okamžitému podávaniu.
Skladá sa z niekoľkých krokov a je potrebné k nemu mať tieto základné spotrebiče:
V ideálnom prípade Vám vie všetky tieto spotrebiče nahradiť jediný multifunkčný prístroj – Infinity.
Dobu uchovania predĺžite za pomoci vákuového balenia potravín v priebehu cyklu.
Cyklus prípravy môže začínať zo surového stavu, cez uvarenie po tepelne upravený produkt. Nasleduje schladenie/zmrazenie, uskladnenie, regeneráciu a finálnym servis.
Organizovanou predprípravou surovín šetríte čas kuchárov v exponovanom čase, suroviny (pri dodržaní ich kvality chute a vzhľadu) a náklady. Zariadenia ako konvektomaty a šokery vedia pracovať aj v noci na základe programov, bez nutnosti dohľadu obsluhujúceho personálu.
Pri použití vákuového balenia alebo šokového zmrazenia naviac predlžujete trvanlivosť jedál na niekoľko dní až týždňov. Viete si tak dopredu lepšie plánovať a organizovať chod kuchyne.
Cook&Chill systém sa s obľubou používa aj v závodnom stravovaní a výrobných prevádzkach.