Nároky zákazníkov v moderných hoteloch a stravovacích prevádzkach neustále narastajú a je treba sa im v širokej konkurencii prispôsobovať. Varenie je divadlo a divadlo je show pred zákazníkmi.
Pri Front Cookingu je dôležité najskôr suroviny v kuchyni pripraviť a potom už len tepelne upraviť pred zákazníkom na špeciálnom mobilnom vozíku alebo minútkovej linke. V prevádzkach verejného stravovania sa používa väčšinou jednoduchá minútková linka, v hoteloch špeciálny mobilný vozík. Suroviny sú uložené v chladiacej podstavbe vozíka minútkovej linky alebo v pomocných neutrálnych plochách.
Jediné, čo vozík potrebuje, je prívod elektriny (väčšinou 400 V3F) blízko plánovaného umiestnenia. Tým, že je vozík mobilný, viete preniesť kuchyňu takmer všade – do hotelovej reštaurácie, na terasu, k bazénu či do kongresovej sály.
Poslúži tak výborne pri raňajkách, obedovej grilovačke či „a la carte“ večeri. To všetko v priamom prenose pre hostí, ktorí sú zvedaví, čo a ako im šéfkuchár pripravil. Čakanie sa tak zmení na očakávanie so zážitkom exkluzivity pre daného hosťa.
Do vozíka, ako i do minútkovej linky, môžete umiestniť rôzne spotrebiče. Zvyčajne ide o grily a variče. Tento moderný trend je čoraz populárnejší.
Viac informácií o fungovaní tohto zariadenia nájdete v českej a anglickej brožúre nášho partnera Electrolux.
Na odvod nežiadúcich pár a pachov vznikajúcich pri varení sa používa digestor nad minútkovou linkou alebo špeciálna zabudovaná filtračná jednotka v mobilnom vozíku. Tá prefiltruje pachy cez trojstupňovú filtračnú jednotku na báze mechanických a minerálnych filtrov a späť sa vracia len čistý vzduch. Toto zaistí dokonalú klímu i v náročných priestoroch.
Pozrite si vo videu, aké rôzne možnosti poskytuje Front Cooking: